Molenbad Favicon

Zwemlessen die zowel educatief als leuk zijn

Zwemles

Zwemles

Bij het Molenbad verwelkomen we waterliefhebbers van alle leeftijden om hun zwemvaardigheden te verbeteren en vertrouwen in het water op te bouwen. Onze ervaren instructeurs staan klaar om jou of je kinderen te begeleiden op een leuke en veilige manier naar zwemvaardigheid. Of je nu een beginner bent die net begint of een ervaren zwemmer die zijn techniek wil verfijnen, bij ons ben je aan het juiste adres. Ontdek het plezier van zwemmen en schrijf je vandaag nog in.

04 Afb Website ZwemABCdiploma's

Waarom zwemles?

Zwem ABC
Zwem ABC
In ons waterrijke land is leren zwemmen van levensbelang. Kinderen groeien niet alleen op in de buurt van water, maar genieten er ook volop van. Daarom is vroegtijdig leren zwemmen essentieel. Het Zwem-ABC, bestaande uit de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C, vormt de basis voor levenslang zwemplezier en -veiligheid.

 

Bij het Molenbad richt het Zwem-ABC zich op kinderen vanaf 6 jaar. De diploma’s A en B zijn tussenstappen, maar het complete Zwem-ABC maakt een kind echt waterveilig. Het diploma C voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

 

De eerste zwemlessen zijn gericht op watergewenning. Spelenderwijs leren kinderen essentiële vaardigheden, zoals drijven, onder water gaan en oriënteren. Vervolgens komen de zwemslagen en diepwateroefeningen aan bod, waarbij kinderen leren zichzelf te redden en te genieten van het water.

Zwemles voor volwassenen

Zwemtechniek verbeteren
Bij het Molenbad bieden we niet alleen zwemlessen voor kinderen, maar ook mogelijkheden voor volwassenen om hun zwemtechniek te verbeteren. Specifieke lessen zijn beschikbaar om je vaardigheden te ontwikkelen, of je nu je borstcrawl wilt perfectioneren of je ademhalingstechniek wilt verbeteren. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen om een betere zwemmer te worden. Kom langs, ongeacht je leeftijd!

Wanneer kan ik komen?

Informatie
De zwemlessen starten in de week van 6 mei (onder voorbehoud). Kinderen die dit jaar 6 worden, zijn van harte welkom om deel te nemen. We hanteren het nationale ENVOZ-lesprogramma. Vergeet niet een geldig entreebewijs mee te nemen. Elke les duurt een half uur en tijdens de lesperiode zijn de baden exclusief gereserveerd voor de zwemlessen. Voor financiële regelingen kun je ook de website van de Gemeente Medemblik raadplegen: https://www.medemblik.nl/zorg-werk-en-inkomen/kindregelingen.

Zwemlestijden

  • Zondag tussen 10.00 uur en 12.00 uur
  • Dinsdag tussen 17.00 en 19.00 uur

 

Zwemlessen:

  • A diploma
  • B diploma
  • C diploma
  • Zwemvaardigheden 1 en 2 (alleen bij voldoende deelname)
  • Snorkelles (alleen bij voldoende deelname)
  • Verbetering zwemslagtechniek en afstandzwemmen