Molenbad Favicon

Geschiedenis het Molenbad

OVER ONS

Het Molenbad, gelegen aan de Oosteinderweg 83, is een zwembad doordrenkt met de rijke historie van de omgeving, waarbij de majestueuze korenmolen ‘De Vriendschap’ een prominente rol speelt.

Opgericht in 1968, op de plek waar eens ‘De Vriendschap’ stond, is het Molenbad meer dan alleen een plek om te zwemmen.

De geschiedenis van ons zwembad gaat terug tot de 19e eeuw, toen molenaar Klaas Gootjes de molen verplaatste om een betere windvang te creĆ«ren. Hierdoor ontstond een iconisch beeld van een molen die eerst haar naam ‘De Zaadzak’ droeg, maar later werd omgedoopt tot ‘De Vriendschap’. Deze molen was niet alleen een belangrijke plek voor het malen van graan, maar ook een symbool van verbondenheid en samenwerking in de gemeenschap.

Helaas kwam er een einde aan het tijdperk van ‘De Vriendschap’ op een fatale dag in juli 1968. Ondanks windstil weer stortte de verzwakte molen ineen, waardoor de horizon van Wognum voorgoed veranderde. Maar de herinnering aan deze historische plek leeft voort in de naam van ons zwembad, het Molenbad, en de aangrenzende camping, de Molenwurf.

Sinds de oprichting heeft het Molenbad een belangrijke rol gespeeld in het leven van de lokale gemeenschap. Gezinnen komen hier samen om te genieten van verfrissende duiken in ons verwarmde zwembad, terwijl kinderen zich vermaken op de glijbanen en in het kinderbad. Onze zwemlessen en banenzwemmen bieden een educatieve en gezonde manier om fit te blijven, terwijl ons zonneterras en ligweide de perfecte plekken zijn om te ontspannen en te genieten van de zomerse sfeer.

Het Molenbad is meer dan alleen een zwembad; het is een ontmoetingsplek waar vrienden en families samenkomen op een prachtige zomerdag. Onze jaarlijkse evenementen, zoals de zwemvierdaagse, versterken de banden binnen de gemeenschap en zorgen voor een sfeer van waterplezier.

We zijn trots op onze geschiedenis en blijven ons inzetten voor het zwemplezier van onze bezoekers. Of je nu komt om baantjes te trekken, te spelen met je kinderen of gewoon te ontspannen onder de zon, het Molenbad heet je van harte welkom in een oase van plezier en verfrissing. Kom langs en ontdek zelf waarom het Molenbad een geliefde plek is voor jong en oud in Wognum en ver daarbuiten.